Sustenabilitatea glafurilor de granit

Atunci când alegi granitul ca material pentru glafuri, ții cont în primul rând de cerințele practice și cele estetice ale amenajării, însă este importantă și sustenabilitatea glafurilor de granit.


Granitul este o rocă magmatică masivă ce este alcătuită din cristale cu dimensiunea de câțiva milimetri, conținând în mare parte cuarț și feldspat. Duritatea sa, îl plasează pe locul doi ca cel mai rezistent material după diamant.


Construcția durabilă înseamnă satisfacerea nevoilor actuale de construcție, fără a compromite capacitatea generațiilor viitoare de a-și satisface propriile nevoi. Unii oameni ar putea vedea granitul ca fiind nesustenabil, deoarece este o resursă naturală care nu este regenerabilă. Cu toate acestea, în comparație cu unele materiale disponibile pentru amenajarea glafurilor, granitul poate fi de fapt opțiunea cea mai durabilă. O singură carieră poate furniza o cantitate imensă de granit de-a lungul secolelor și granitul necesită, de asemenea, foarte puțină prelucrare pentru a-l obține în forma potrivită pentru glafuri. Pe de altă parte, alte materiale necesită adesea substanțe chimice și pot produce emisii atunci când sunt prelucrate.


Granitul este atât reciclabil cât și reutilizabil. Acest material poate fi reciclat și utilizat într-un număr de produse diferite, cum ar fi amestecul de beton, amenajarea grădinii, pietriș, pasarele sau pur și simplu reinstalat. De asemenea, durabilitatea sa este foarte crescută, deoarece este foarte puternic, stabil termic și are o rată foarte scăzută de absorbție a apei. În plus, granitul este o alegere excelentă pentru amenajarea glafurilor interioare sau exterioare, deoarece necesită o întreținere redusă; doar apă și săpun lichid de vase pentru a menține curățenia și un tratament de setanșare aplicat în fiecare an. Este important de remarcat faptul că unele produse pentru etanșare sunt destul de dăunătoare pentru mediu, prin urmare, este important să utilizezi un etanșant care să asigure un impact minim asupra mediului.


Pe www.stona.ro poți alege din peste 600 de modele de granit, pe cele potrivite pentru amenajarea glafurilor interioare sau exterioare ale locuinței tale. Sună la 0732 334 434 și noi îți realizăm glafurile pe comandă, respectând grosimea și dimensiunile dorite.