Tipuri de finisaje pentru glafuri de granit

Glafurile au rolul de a proteja ferestrele, dar și de a îmbunățăți aspectul lor estetic. Glafurile de granit reprezintă cea mai bună opțiune, deoarece acest material îndeplinește cel mai bine cerințele acestui tip de amenajare. 

Granitul este o rocă magmatică masivă, ce are o textură granulată și este compusă din feldspat, cuarț și minerale amfibole.

Rezistența și aspectul estetic al glafurilor de granit pot să depindă de tipul de finisaj ales. Diversitatea finisajelor disponibile oferă glafurilor de granit caracteristici unice, iar alegerea finisajului potrivit se face în funcție de nevoile fiecăruia.

Poți să alegi din următoarele finisaje disponibile pentru glafurile tale de granit: lustruit, mat, periat, fiamat și scapițat.

Lustruit

Procesul de lustruire face ca suprafața glafurilor de granit să devină lucioasă și să aibă un aspect de oglindă. Acest tip de finisaj este cel mai popular, deoarece scoate în evidență caracteristicile unice ale acestei pietre naturale.

Mat

Acest tip de finisaj se efectuează atunci când îți dorești ca glafurile tale de granit să aibă suprafața mată, nedetă, fără reflexie.

Periat

Pentru obținerea acestui tip de finisaj se continuă procesul finisajului mat, iar rezultatul final reprezintă o textură subtilă care poate ascunde petele și stropii de apă.

Fiamat

Acest proces se desfășoară prin expunerea suprafeței la căldură, iar apoi la răcire bruscă. La finalul procesului glafurile tale de granit vor avea suprafața mată și antiderapantă.

Scapițat

În urma procesul prin care se face scapițarea suprafeței glafurilor de granit, se obține o suprafață nefinisată, cu un aspect vechi.

Pe www.stona.ro, în showroom-ul din București, sau în depozitele din județele Prahova și Alba, vei găsi peste 350 de modele de granit din care poți să faci alegerea potrivită pentru amenajarea glafurilor tale. Sună la 0732 334 434 și noi îți realizăm glafurile la comandă, respectând grosimea și dimensiunile dorite.