Avantajele glafurilor de granit pentru bucatarie 

Ferestrele oricărei bucătării au nevoie de glafuri stabile, rezistente și cu aspect estetic plăcut. Avantajele glafurilor de granit pentru bucatarie te vor convinge că acestea sunt ideale.

Granitul este o rocă magmatică masivă, ce are o textură granulată și este compusă din feldspat, cuarț și minerale amfibole.   

Toate cerințele de ordin practic și estetic ale bucătăriei, sunt îndeplinite cu succes de glafurile de granit, datorită numeroaselor avantaje pe care le oferă. Duritatea acestui material este cea foarte ridicată, iar frumusețea culorilor și texturilor care se regăsesc într-o diversitate de modele, este impresionantă. 

Citește în continuare și vei afla toate detaliile despre avantajele glafurilor de granit pentru bucatarie. 

Duritate și durabilitate 

Unul dintre cele mai bune motive pentru a alege glafuri de granit pentru bucataria ta este acela că materialul este atat de durabil încât rezistă la pete și zgârieturi în conditii normale de utilizare. Granitul este al doilea cel mai dur material din lume, primul fiind diamantul. Dacă glafurile de granit sunt instalate corect, acestea vor dura zeci de ani. 

Rezistență la căldură 

Un alt avantaj al glafurilor de granit pentru bucătărie este rezistența la căldură. Granitul este format în mod natural prin presiune și căldură, ceea ce înseamnă că aceste glafuri vor face față fără probleme temperaturilor ridicate constante din acest spațiu. Poți chiar să pui o cană fierbinte pe suprafața glafurilor de granit fără să o ardă, deși recomandăm folosirea suporturilor speciale.  

Unicitate 

Fiecare bucată de granit este unică, așa că poți fi sigur că nimeni nu va avea aceleași glafuri ca tine în bucătărie. Există multe tipuri diferite de granit în culori foarte variate, cum ar fi: alb, bej, albastru, exotic, galben, gri, maro, roșu și negru. Texturile sunt de asemenea diverse, de la o granulație fină și discretă, la una puternică și îndrăzneață. 

Decorare cu fructe 

Glafurile de granit îți decorează ferestrele bucătăriei cu estetica lor deosebită, însă poți duce acest lucru mai departe folosindu-le ca spațiu de decorare cu fructe. În acest fel le vei înfrumuseța și mai mult și vei economisi spațiu de depozitare. Aceste glafuri sunt de fapt locul perfect pentru a-ți depozita vasul cu fructe pentru a nu-ți fi în cale, dar totuși ușor accesibil atunci când îți dorești o gustare. 

Acum că ai aflat avantajele glafurilor de granit pentru bucatarie, te așteptăm pe www.stona.ro cu peste 600 de modele de granit, din care să le alegi pe cele potrivite pentru amenajarea glafurilor bucătăriei tale. Sună la 0732 334 434 și noi îți realizăm glafurile la comandă, respectând grosimea și dimensiunile dorite.