Curatarea glafurilor de granit

Glafurile de granit reprezintă cea mai bună opțiune pentru această amenajare, deoarece oferă nu numai o rezistență extrem de ridicată, ci și un aspect estetic deosebit.

Granitul este o rocă magmatică masivă ce este alcătuită din cristale cu dimensiunea de câțiva milimetri, conținând în mare parte cuarț și feldspat.

Procesul de curățare pentru aceste glafuri nu este deloc complicat, însă este important să se facă în mod corect. Primul lucru de care trebuie să ții cont atunci când decizi să cureți glafurile de granit din locuința ta este să alegi o zi caldă și uscată. De asemenea, trebuie să eviți zilele în care bate soarele puternic pe suprafața glafurilor de granit, deoarece ar putea usca prea repede produsele de curățare.

Pentru a curăța glafurile de granit poți folosi soluții de curățare special concepute pentru acest tip de piatră, sau săpun lichid, deoarece este foarte delicat. Săpunul lichid este perfect pentru curățarea acestui material prestigios, fără a sacrifica curățarea eficientă. Săpunul lichid trebuie amestecat cu apă caldă. Dacă glafurile se află în interior, ar trebui să folosești soluția de curățare cu un burete pentru a șterge suprafețele cu mișcări circulare și delicate, care trebuie apoi clătit într-un lighean plin cu apă. Folosește o cârpă moale pentru a usca suprafețele. În acest fel, glafurile vor fi strălucitoare. Cu toate acestea, se recomandă evitarea utilizării bureților abrazivi, pentru a nu deteriora materialul.

Glafurile exterioare de granit au nevoie de o curățare mai profundă, deoarece sunt expuse mereu la condiții externe extreme. Este important să începi procesul de curățare cu îndepărtarea prafului și a murdăriei acumulate pe suprafețele glafurilor, folosind o mătură mică. Combină o lingură de săpun lichid cu 1 litru de apă caldă într-o găleată și curăță glafurile cu ajutorul unui burete ușor abraziv sau cu o cârpă aspră.

Accesează www.stona.ro și alege din peste 400 de modele de granit pentru a-ți amenaja glafurile din locuința ta așa cum îți dorești. Sună la 0732 334 434 și noi îți realizăm glafurile la comandă, respectând grosimea și dimensiunile dorite.