Ce glafuri sa alegem

Pe piata se pot gasi numeroase materiale pentru realizarea glafurilor pentru ferestre. Dintre cele mai importante enumeram granitul, marmura si aluminiul.

Fiecare dintre aceste materiale au avantaje si dezavantaje si de aceea este important sa va documentati putin inainte de achizitionare.

Glafuri de granit

Glafurile de granit, spre deosebire de marmura, au o structura mai granulata si sunt mai rezistente la conditiile meteo si la lovituri. Acestea se pot folosi si pe interior dar si pe Glafuri granitexterior spre deosebire de marmura care nu se recomanda decat la interior.

Lungimea unui glaf poate fi intre 2.5 si 3 metri in functie de modelul si de grosimea placii de granit. Glafurile din granit se pot achizitiona in diferi forme, de la forme semicirculare pana la forme trapezoidale. Grosimea glafului de granit poate varia intre 2 si 3 centimetri.

Spre deosebire de aluminiu, granitul, datorita texturilor si nuantelor disponibile este alegerea preferata pentru amenajari interioare si exterioare.

Glafuri de marmura

Glafurile de marmura se recomanda pentru interiorul incaperilor deoarece nu sunt la fel de rezistente precum cele din granit. Avantajul marmurei este acela ca aceasta se prelucreaza mai usor si se pot taia diferite forme si de asemenea un alt avantaj este acela ca nunatele marmurei sunt mai deschise si fac ca incaperea unde acestea sunt montate sa straluceasca.

Glafurile de marmura pentru bucatarie se imbina perfect cu blaturile din marmura si dau un plus de valoare oricarei locuinte.

Marmura are nevoie de o atentie mai mare spre deosebire de granit cand vine vorba de intretinere. Pentru a-si pastra stralucirea pe care a avut-o in prima zi, marmura trebuie curatata periodic cu o laveta si cu solutii cu pH neutru (acestea se gasesc in orice magazin de specialitate sau hypermarket).

Glafuri de aluminiu

Glafurile de aluminiu sunt cele mai comune. Acestea nu au nevoie de o intretinere speciala pentru a se pastra la fel o lunga perioada.

Un avantaj al acestor este ca nu absorb apa si nu sunt afectate de termite precum glafurile din lemn.

Lungimea unui glaf de aluminiu poate fi de pana la 6 metri, insa se pot prinde intre ele pentru glafuri mai mari.