Amenajarea glafurilor de granit in functie de inaltime

Amenajarea glafurilor de granit poate fi făcută în funcție de înălțime, însă este important să iei în calcul aceste posibilități înainte de a instala ferestrele în locuința ta. Granitul este o rocă magmatică masivă ce este alcătuită din cristale cu dimensiunea de câțiva milimetri, conținând în mare parte cuarț și feldspat. 

În continuare vom analiza câteva idei de amenajare a glafurilor de granit în funcție de înălțime. 

Glafuri de granit la nivelul solului 

Dacă glafurile sunt până în pământ, există o conexiune perfectă cu exteriorul. Acest tip de amenajare este ideal pentru spațiile care duc spre balcon sau terasă. Poți instala ferestre glisante, astfel încât încăperea să poată fi deschisă în întregime spre exterior. 

Glafuri de granit la nivelul genunchilor 

Nivelul genunghilor este aceeași înălțime ca cea a unei măsuțe de cafea, așa că dacă pui un scaun lângă fereastră, poți pune băutura sau cartea pe glaful de granit. Dacă glaful este suficient de lat, îl poți folosi și pentru a lua masa sau pentru a lucra, în loc de birou. 

Glafuri de granit la nivelul taliei 

Odată ce glafurile ating înălțimea taliei, acestea introduc câteva idei funcționale interesante pentru locuința ta. 

Este adevărat că legătura cu exteriorul se pierde ușor odată cu amenajarea glafurilor de granit la nivelul taliei, însă înseamnă că există spațiu pentru a pune mobilierul în fața ferestrei. Această înălțime este perfectă pentru a folosi glafurile ca spațiu de depozitare, însă ferestrele trebuie să se deschidă spre exterior sau să nu se deschidă. 

Glafuri de granit la nivelul umerilor sau mai sus 

Ferestrele sunt de obicei plasate la nivelul umerilor din două motive: 

Când priveliștea exterioară nu este potrivită pentru o fereastră poziționată mai jos. 

Dacă este necesar spațiul de perete, de exemplu într-un dormitor pentru tăblia de la pat. 

Glafurile de granit înalte au o funcționalitate redusă în afară de a fi un spațiu de expunere. De fapt, dacă fereastra este deasupra nivelului ochilor, ar putea fi mai bine să nu amenajezi glafuri plate, ci să le înclini deschiderea pentru a îmbunătăți lumina și vederea de la fereastră. 

Accesează www.stona.ro și vei găsi peste 600 de modele de granit din care să le alegi pe cele potrivite pentru amenajarea glafurilor locuinței tale. Sună la 0732 334 434 și noi îți realizăm glafurile pe comandă, respectând grosimea și dimensiunile dorite.