Dimensiunea și adancimea glafurilor de granit 

Glafurile de granit oferă atât durabilitate cât și estetică deosebită, de aceea sunt ideale pentru orice locuință. Dimensiunea și adâncimea glafurilor de granit sunt aspecte foarte importante pe care trebuie să le ai în vedere atunci când faci această amenajare.

 

Granitul este o rocă magmatică masivă, ce are o textură granulată și este compusă din feldspat, cuarț și minerale amfibole.   

Toate casele sunt construite individual și astfel grosimea peretelui poate varia. Diferitele grosimi ale cavității peretelui si adâncimea deschiderii vor influenta adâncimea de care vei avea nevoie pentru glafurile de granit. Verifică întotdeauna cu constructorul înainte de a alege glafurile pentru a te asigura că adâncimea este suficientă. 

Cele mai populare adâncimi de glafuri sunt după cum urmează. 

220mm – perete tencuit 

250mm – tencuit sau ceva placare 

350/400mm – zid de piatră. 

Aceaste adâncimi sunt doar niște estimări, glafurile de granit interioare sau eterioare ale locuinței tale pot necesita unele diferite. Se recomandă ca standard un minim de 100 mm în plus pe fiecare parte a ferestrei.  Acesta poate fi mărit sau micșorat dacă fereastra este foarte mare sau foarte mică. 

Toate glafurile de granit ar trebui să aibă o ușoară înclinație pentru a lăsa apa să curgă de pe ele și linia de picurare trebuie să fie la 10 mm de la capătul glafurilor pentru a te asigura că peretele nu este deteriorat de apă. 

Cât de lungi pot fi glafurile de granit? 

Acest lucru va depinde de disponibilitatea materialului, dar în general plăcile de granit au lungimi de până la 240 cm. Dacă ferestrele locuinței tale nu au dimensiunile standard ale plăcilor de granit, poți compune glafurile din mai multe bucăți. 

După ce ai stabilit dimensiunea și adâncimea glafurilor de granit, urmează să le instalezi. Imediat după instalare este foarte important să aplici un tratament de sigilare pentru a proteja suprafața de oricare factori care ar putea să o deterioreze în timp. Reaplicarea sigilării se face de obicei la un interval de 12 luni. 

Te așteptăm pe www.stona.ro cu peste 600 de modele de granit, din care să le alegi pe cele potrivite pentru amenajarea glafurilor locuinței tale. Sună la 0732 334 434 și noi îți realizăm glafurile la comandă, respectând grosimea și dimensiunile dorite.