Cum sa sigilezi glafurile de granit

Glafurile de granit interioare sau exterioare ale locuinței tale au nevoie de sigilare la intervale regulate de timp.

Granitul este o rocă magmatică masivă ce este alcătuită din cristale cu dimensiunea de câțiva milimetri, conținând în mare parte cuarț și feldspat.

Sigilarea este un proces care asigură rezistența granitului la orice fel de factori externi, cum ar fi apa și razele soarelui. Datorită acestui tratament, glafurile tale de granit vor fi impermeabile și nu se vor decolora în timp. Atunci când aplici tratamentul de sigilare, este foarte important să alegi produsul potrivit pentru acest material. În continuare vei afla pas cu pas cum să sigilezi glafurile de granit.

1. Pregătește suprafețele

Mai întâi curăță suprafețele glafurilor de granit pentru a îndepărta praful, murdăria și grăsimea. O soluție compusă din apă caldă și săpun lichid de vase este foarte potrivită în cazul în care nu ai una special concepută pentru granit. Lasă-le să se usuce bine înainte de a continua.

2. Acoperă marginile îmbinării

Pentru a obține o margine dreaptă a sigilării, utilizează bandă de mascare pentru a îndepărta bine zona. Asigură-te că îmbinarea sigilării are o lățime între 5 și 10 mm.

3. Deschide cartuşul

Taie vârful cartușului cu un cutter. Înșurubează duza deasupra și taie capătul pentru a se potrivi cu dimensiunea îmbinării pe care dorești să o sigilezi. Taie duza în unghi, pentru rezultate optime. Pune cartușul în pistolul de calafat și strânge mânerul până când apare soluția de sigilare.

4. Începe sigilarea

Așează duza acolo unde vrei să începi sigilarea. Strânge mânerul și deplasează pistolul de calafat peste îmbinare într-o mișcare lină. Aplică suficientă soluție de sigilare pentru a te asigura că produsul aderă bine.

5. Netezește și îndepărtează banda

Udă-ți degetul într-o soluție de săpun cu apă. Netezește îmbinarea și îndepărtează imediat banda de mascare. Odată îndepărtată, netezește cu grijă orice margini proeminente.

6. Clătește cu apă curată

Utilizează un pulverizator pentru plante cu apă curată pentru a îndepărta reziduurile de săpun. Acest lucru previne petele de săpun de pe granit.

La final este important să cureți uneltele imediat după utilizare cu un diluant, terebentină sau cu un agent de curățare a suprafețelor

Pe www.stona.ro poți alege din peste 600 de modele de granit, pe cele potrivite pentru amenajarea glafurilor interioare sau exterioare ale locuinței tale. Sună la 0732 334 434 și noi îți realizăm glafurile pe comandă, respectând grosimea și dimensiunile dorite.