Cum sa instalezi glafurile de granit

Instalarea glafurilor de granit necesită anumite cunoștințe și abilități, pentru ca această amenajare să fie de durată. 

Granitul este o rocă magmatică masivă, formată din răcirea lavei sau magmei. Este compusă în principal din cuarț și feldspat cu cantități minore de mica, amfibole și alte minerale. 

Pentru a nu strica nimic în timpul instalării, este mai bine să începi instalarea după ce au fost efectuate lucrările de finisare interioară. 

Dacă toate celelalte amenajări sunt terminate, poți continua cu instalarea glafurilor de granit. Pe părțile laterale ale ferestrelor creează două caneluri (de aproximativ patru centimetri). Se recomandă asigurarea unui mic decalaj astfel încât ulterior să fie posibilă alinierea glafului. Dacă după instalare apar orice defecte, suprafața trebuie șlefuită. 

Dacă pereții clădirii sunt puternic curbați și este imposibil să-i faci mai netezi, ar trebui să utilizezi un șablon pregătit anterior. Dacă trebuie să tai glafurile de granit pentru instalare, este mai bine să faci acest lucru la depozitul de la care achiziționezi materialul, deoarece este foarte dificil să îl tai în condiții casnice. Dacă intenționezi să instalezi un astfel de glaf, trebuie să cureți locul de instalare de praf și diferiți contaminanți, precum și să îl degresezi. Dacă în timpul instalării constați că piatra este neuniformă, aceasta ar trebui să fie nivelată cu mortar de ciment. 

Toate îmbinările trebuie să fie bine date cu spumă pentru a evita curenții. Pentru fixarea glafurilor de granit, se folosește pastă specială de construcție pentru piatră, care se aplică uniform pe partea de jos a ferestrei și pe deschiderea acesteia.  

Dacă nu ai experiență în instalarea glafurilor, este mai bine să contactezi experții, pentru a nu strica nimic. Este necesar să alegi modelul pentru glafurile de granit, gândindu-te la toate detaliile importante ale acestei pietre naturale. 

Materialul trebuie să corespundă scopului locației. Materialele naturale sunt apreciate pentru nenumăratele calități pe care le oferă.. Glafurile de granit sunt mult mai scumpe decât produsele similare din lemn sau plastic. Cu toate acestea, costurile sunt justificate, deoarece durata de funcționare a acestora se va întinde pe o perioadă foarte lungă de timp.. De asemenea, aspectul rafinat al produsului rămâne impecabil indiferent de trecerea timpului. 

Peste 600 de modele de granit, te așteaptă pe www.stona.ro sau în showroom-ul nostru din București, șoseaua Pipera, nr. 48 și în depozitele din județele Prahova și Alba. Sună la 0732 334 434 și noi îți realizăm glafurile pe comandă, respectând grosimea și dimensiunile dorite.