Intretinere glafuri din granit

intretinere granit

Granitul este o piatra naturala des intalnita in realizarea de glafuri. Granitul este rezistent la socuri si zgarieturi insa au nevoie de o intretinere periodica.

Desi nu are structura la fel de poroasa precum marmura, granitul are nevoie ca periodic sa fie acoperit cu un mastic pentru a fi mai rezistent la pete si pentru a-si pastra nuanta.

Trebuie sa intrebi producatorul in momentul achizitionarii ce tip de mastic si solutie de curatat granit trebuie sa folosesti pentru intretinerea glafurilor. De asemenea trebuie sa stii la ce interval trebuie sa aplici masticul si la ce interval trebuie slefuit granitul. De cele mai multe ori granitul se slefuieste o data la 2 ani.

Aveti insa grija ca sigilarea sa nu fie facuta foarte des deoarece unele tipuri de granit sunt mai dense si nu necesita sigilare.

Daca insa nu stiti daca este permisa sigilarea glafului pe care il aveti, pentru curatarea suprafetei folositi apa calda cu sapun lichid. Uneori solutiile de curatare prea puternice si solutiile cu aciditate ridicata deterioreaza suprafata glafului.

Daca se intampla ca glaful sa se zgarie acesta va trebui slefuit, insa polisarea excesiva poate duce la crearea de mici adancituri care vor fi vizibile la lumina.

Glafurile din granit au un aspect superb si datorita longevitatii acestora sunt la mare cautare.

intretinere granit