Granit sau quartz

granit quart

Doresti sa iti redecorezi bucataria intr-un stil elagant si util? In cazul acesta trebuie sa stii ce material sa folosesti pentru realizarea blaturilor si a glafurilor.

Fiecare material vine cu avantaje si dezavantaje pe care trebuie sa le cunoastem inainte de achizitionare.

Cele mai importante materiale folosite pentru amenajarea locuintei sunt granitul si quartul.

Glafurile si blaturile din quartz sunt realizate din quartz zdrobit, mineral foarte solid, si rasina. Quartul este fabriat intr-o varietate de culori si modele, nuantele depinzand de cantitatea si nuanta de colorant adaugata.

Pentru realizarea de blaturi se mai foloseste si granit, o piatra naturala, foarte solida, formata din quartz si feldspat. Granitul se extrage sub forma de blocuri mari care sunt taiate in dale.

Avantajele glafurilor din granit si quartz

Glafurile si blaturile din quartz au o serie de avantaje dintre cele mai importante enumeram: quartul nu este poros ceea ce va face ca umiditatea sa nu patrunda in structura blaturilor. De asemena quartul este rezistent la temperaturi mari si nu se zgarie foarte usor. Glafurile din granit sunt foarte longevive si se gasesc in numeroase culori si modele, astfel vor colora orice incapere.

Quartul se poate asorta foarte usor cu diferite tipuri de pardoseala.

Spre deosebire de granit, quartul are o garantie pe o perioada mai mica deoarece nu este la fel de rezistent precum granitul.

Granitul este de asemenea rezistent la zgarieturi si la temperaturi ridicate. Spre deosebire de quart, fiecare dala de granit are un model unic, ceea ce va oferi unicitate si personalitate locuintei tale.

Blat quartz

Dezavantajele glafurilor din granit si quartz

Desi blaturile din quartz sunt rezistente la temperatri ridicate, vasele de abia luate de pe foc pot afecta materialul care nu va mai putea fi reparat.

Blaturile si glafurile din granit necesita o atentie mai mare in sensul ca o data la 2 ani acestea trebuiesc sigilate pentru a fi mai rezistente la pete si zgarieturi.

Blat granit

In concluzie daca doresti un blat unic care sa fie rezistent la temperaturi mari fara ca nuanta sa se schimbe  de-a lungul anilor atunci va recomandam blaturile din granit.