Utilizarea granitului in constructii

constructii granit

Granitul este o roca de tip vulcanic formata din magma care iese la suprafata. De-a lungul a milioane de ani aceasta magma se raceste si este supusa la presiuni foarte mari, fapt ce face ca granitul sa devina o roca foarte dura.

Granitul este o una dintre cele mai elegante si rezistente piatre naturale ceea ce o face sa fie o roca foarte des intalnita in constructii.

Datorita structurii sale, granit, este folosit atat pentru amenajarile interioare cat si pentru amenajarile exterioare.

constructii granit

Dintre utilizarile cele mai frecvente ale granitului enumeram:

– Construirea cladirilor; Datorita rezistentei si longevitatii sale, granitul este folosit la realizarea fundatiilor cladirilor.

– Blaturi de granit pentru baie si bucatarie; Paleta de nuante a granitului este foarte diversificata ceea ce face ca blaturile de granit sa fie folosite foarte des in realizarea de blaturi.

Rezistenta acestora la zgarieturi si la temperaturi foarte ridicate face ca un blat de granit sa fie solutie perfecta pentru astfel de incaperi.

– Glafuri de granit; Glafurile de granit pentru ferestra se pot utiliza si pe interior dar si pe exterior datorita rezistentei granitului la agentii externi.

– Pavaje din granit; Granitul prezinta o rezistenta foarte mare la trafic si poate fi utilizat la crearea de pavaje pentru parcuri si gradini.

– Pardoseli; Granitul este des intalnit in realizarea de pardoseli deoarece se gaseste in diferite modele si culori care se pot taia in diferite forme.

– Pereti din granit; Nimic nu se compara cu o incapere care are in structura sa pereti si pardoseala din granit. Cand vine vorba de decorari ineterioare, granitul ocupa un loc de top intre pietrele naturale.

– Monumente si sculpturi; Inca din antichitate granitul era principalul material in ridicarea unor temple si piramide. In prezent granitul este utilizat la restaurarea a numeroase monumente si sculpturi.

Granitul a fost si va ramane principalul material in realizarea de amenajari interioare si exterioare deoarece nimic nu se compara cu un blat sau un glaf de granit atunci cand doresti sa dai locuintei tale un plus de stil si valoare.