Intrebari frecvente despre granit

Granitul se poate pata?

In general granitul nu se pateaza. Majoritatea pietrelor naturale au o structura poroasa insa granitul are o structura densa. Poate absoarbe lichidul daca este lasat timp indelungat ceea ce va face ca portiunea care a intrat in contact cu lichidul sa se inegreasca.

Pentru a fi mult mai rezistent la pete si la zgarieturi, granitul necesita o sigilare periodica cu un mastic pe care il puteti achizitiona de la orice magazin de specialitate.

Granit sau marmura?

Granitul este o roca de tip vulcanic formata prin racirea magmei ajunse la suprafata. Magma se receste in timp ceea ce face ca granitul sa aiba diferite nuante, striatii si modele unice.

Marmula este de asemenea o piatra naturala insa de tip metamorfic. Marmura se formeaza din calcar, care este supus la temperaturi si la presiuni foarte mari care il face sa se rescristalizeze si sa devina foarte solid.

In contact cu diferite minerale, marmura capata nuante si modele deosebite ceea ce le face sa fie la mare cautare pentru amenajarile interioare.

Se poate zgaria granitul?

Desi este printre cele mai dure roci din lume granitul poate fi zgariat cu diamantul, de aceea este aproape imposibil sa il zgarii.Glafuri granit

Se sparge granitul?

Granitul nu se crapa daca il folositi corespunzator. Granitul se poate crapa in procesul de extractie, cand este transportat sau cand este fabricat. Nu este insa recomandat sa il loviti cu ciocanul de bucatarie deoarece este foarte posibil sa se crape.

Blaturile de granit se pot repara?

Granitul este foarte dur si se poate crapa foarte greu. Acesta insa se poate repara prin lipire sau sigilare.

Se poate ciobi granitul?

Glafurile si blaturile din granit nu se pot ciobi daca se intrebuinteaza normal. Daca insa loviti blaturile cu obiecte grele acestea se pot ciobi. Pentru a acoperi gaura creata se poate folosi o rasina speciala.

Glaful pe care il voi achizitiona va arata exact ca si mostra pe care am vazut-o in magazin?

Mostra este o singura bucata din intregul glaf de aceea va exista o mica diferenta intre mostra si glaf.