Avantaje glafuri granit

Glafurile ferestrelor sunt o parte importanta din amenajarea locuintei sau a biroului. Acestea nu numai ca vor oferi un design deosebit dar vor actiona si ca o bariera impotriva umezelii.

Glafurile din granit sunt cele mai recomandate datorita rezistentei acestora la agentii externi (ploaie, vant, caldura) dar si datorita ascpectului unic pe care acestea il au. Chiar daca pardoseala incaperii nu este din granit, se pot utiliza glafuri din granit pentru a pune in evidenta ferestrele si a adauga un aspect superb oricarei locuinte.

glafuri granitFereastra permite caldurii si umiditatii sa iasa sau sa intre in incapere. Daca fereastra este inchisa, singura zona prin care apa se poate infiltra in incapere este pe langa pervaz, de asemenea aburul care se prelinge pe fereastra se opreste pe glaful interior.

Prin urmare rolul glafului este acela de a proteja zona de sub el de umezeazeala. Pentru realizarea glafurilor este recomandata folorisea materialelor neporoase care nu permit apei sa treaca prin ele.

Apa care va patrunde pe langa glaf va actiona in timp asupra structurii peretelui si il va deteriora in cazul in care aceste este realizat din lemn.

Cea mai buna metoda de protejare a locuintei de umenzeala este aceea de utilizare a pietrelor naturale (granit, marmura) in realizarea de glafuri. Structura densa a granitului nu permite apei sa treaca prin el si astfel va proteja glaful ferestrei de umezeala din interiorul sau exteriorul incaperii.

Glafurile din granit sunt foarte elegante prin aspectul lor unic si prin nuantele disponibile. Spre deosebire de glafurile de lemn care in timp pot putrezi si care permit umezelii sa treaca prin ele, glafurile din granit le depasesc din toate puctele de vedere.

Instalarea glafurilor din granit se face foarte usor, fiind sunt simplu de montat deoarece acestea se taie foarte usor la orice dimensiune si in orice forma.

Intretinerea granitului nu necesita multa atentie deoarece materialul este unul foarte solid care rezista atat la zgarieturi cat si la umezeala ridicata. Granitul se poate sterge periodic cu o carpa si cu apa calda fara sa va faceti griji ca nuanta glafului va fi afectata.

Granitul poate fi folosit si in alte amenajari interioare precum blaturi din granit pentru baie si bucatarie, pereti sau pardoseli din granit care vor da locuintei tale o eleganta aparte.